A piskótához robotgéppel fehéredésig habosítjuk az egész tojásokat a kristálycukorral. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a vaníliás cukorral, a sütőporral, a fűszerekkel és a sóval. Több részletben beleforgatjuk a cukros tojáshabba. Fakanállal beledolgozzuk a lereszelt sárgarépát és az olajat.
Egy 20-22 centi átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. Beleöntjük a masszát, 160 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül háromnegyed órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Rácson elkezdjük hűteni, majd kivesszük a formából, és teljesen lehűtjük.
A krémhez a mascarponét meg a vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral.
A kihűlt piskótát három lapba vágjuk. Mindegyiket megkenjük a mascarponés krémmel. Végül a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét is.
A tetejére szórjuk a száraz serpenyőben megpirított dióféléket. Körben tejszínhabrózsákat nyomunk rá, és fehér csokis mandulákat állítgatunk bele.