Szabógallérleves másként

Szabógallérleves másként

Egy fazékban felhevítünk 1 dl olajat, kipattogtatunk benne egy mokkáskanálnyi köménymagot, majd rászórjuk a 3 evőkanál lisztet, és világosbarna rántást készítünk. Meghintjük egy evőkanálnyi pirospaprikával, jól elkeverjük, majd felöntjük a húslevessel meg 1 liter vízzel, és felforraljuk.
Kevés olajon megfonnyasztjuk a nagyon apróra vágott hagymát. Két sárgarépát lereszelünk, és a dinsztelt hagymához adjuk. Csipetnyi sóval, borssal ízesítjük, és
hozzákeverjük a felaprított petrezselyem zöldjét.
A 30 dkg lisztből a tojásokkal és 3 evőkanálnyi hideg vízzel tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk, és keskeny szalagokat vágunk belőle. A hagymás tölteléket kis
kupacokban elosztjuk a tésztacsíkok felén. A másik felével betakarjuk, a széleket lenyomkodjuk, a tésztát a töltelék mentén kockákra vagdossuk, a kockákat pedig gallérformára összefogjuk. Beletesszük a levesbe, hozzáadjuk a maradék répát felszeletelve, és 10-12 percig főzzük, amíg a répa és a tészta is megpuhul. A kész levest
meghintjük frissen vágott petrezselyemmel.

kaloria 340 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink