Palacsintatészta
A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a palacsintatésztát – ha sűrűnek találjuk, szódavízzel hígítjuk –, majd kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Töltelék
Az almák magházát kivágjuk, cikkekre szeleteljük, a
szeletekre kevés citromlevet csöpögtetünk. Lábasba tesszük a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és az almaszeleteket
lassú tűzön, fedő alatt félpuhára pároljuk, ügyelve, hogy
egyben maradjanak. Megszórjuk kevés durvára vágott dióval
és csipetnyi fahéjjal.
Megtöltjük a palacsintákat az almás töltelékkel, összegöngyöljük, a végüket behajtjuk. Felvert tojásba mártjuk, durvára vágott dióban meghempergetjük, és forró
olajban aranysárgára kisütjük. Vaníliás cukorral meghintve
tálaljuk.