Forrás: Sztárkifőzde

Szalay Kriszta diós csodája

A DIÓS LAP

ELŐKÉSZÍTÉS: 50 perc – SÜTÉS: 20 perc – A diós laphoz a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, a sütőporos lisztet, végül hozzáforgatjuk a keményre vert habot. Egy körülbelül 20 × 30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben mintegy 10 percig sütjük.

A FEHÉR LAP

A második réteghez a sárgájákat a cukorral habosra keverjük, majd a forró tésztára kenjük. Forró sütőben még nagyjából 10 percig sütjük, vagyis addig, amíg a krém meg nem szilárdul a tésztán, majd a tepsiben kihűtjük.

A KRÉM

A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral sűrűre felfőzzük, még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt, akkor a margarinnal alaposan kihabosítjuk. A diós krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A TETEJÉRE

A tetejét megszórjuk vaníliás cukorral elkevert dióval. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

kaloria 220 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Sztárkifőzde

Ajánlataink