Szalongulyás tarhonyával

Szalongulyás tarhonyával

Ez az étel régen szabad tűzön, bográcsban vagy vaslábasban készült, de hőtartó cserépedényben is remekül el lehet készíteni. Minél több féle húsrészt
használunk, annál ízletesebb lesz a gulyás. Két kanál zsiradékban üvegesre pirítjuk és megfonnyasztjuk a finomra vágott (lehetőleg makói) hagymát, és
hozzáadjuk az 1,5 cm-es kockákra vágott marhahúst. Néhányszor megkeverjük, pirítjuk-pörköljük, majd megszórjuk 1-2 jó késhegynyi pirospaprikával. Újra megkeverjük, és azonnal felöntjük 1 liter forró vízzel. 2-3 gerezd zúzott fokhagymával, sóval és mozsárban megtört egész köménnyel ízesítjük a lassú tűzön gyöngyöző gulyásalapot. Fedő alatt főzzük, amíg zsírjára sül. Hozzáöntünk egy merőkanál forró vizet – nehogy odakozmáljon –, s amikor a hús már majdnem puha, elterítjük rajta a leforrázott, lehéjazott paradicsomokat, a magjától megtisztított, szeletelt zöldpaprikákat, a kockára vágott burgonyát, és beletesszük a tarhonyát is. Most annyi forró vizet öntünk hozzá, amennyi ujjnyi magasan ellepi. Ezután lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük a gulyást.
Tálaláskor vékonyra szeletelt, friss zöldpaprikával hintjük meg a tetejét.

kaloria 690 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink