Szalonnába göngyölt máj zöldségmártogatóssal

A májat körülbelül diónyi méretű darabokra vágjuk, majd nagyon enyhén megsózzuk és borsozzuk. A baconszeleteket keresztben félbevágjuk, és mindegyik csíkba egy-egy darab májat teszünk. Serpenyőben felhevítünk két evőkanál olajat meg egy evőkanál vajat, majd a májat közepesen erős lángon 3-4 perc alatt pirosra sütjük. Amikor elkészült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk, a májat pedig melegen tartjuk.
A zöldségeket alaposan megmossuk, a répát és az uborkát meghámozzuk. A végeiket levágjuk, majd a paprikával és a zellerszárral együtt ujjnyi csíkokra, karcsú hasábokra szeleteljük. Tálalásig hideg vízbe tesszük, hogy frissek maradjanak.
A zöldségeket lecsepegtetjük, tányérra rendezzük. A mártással és a forró szalonnába göngyölt májjal tálaljuk.

Zöldségmártogatós

A mártáshoz alaposan kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a ketchupot, a mustárt és a mézet. A mézet előtte kicsit melegítsük meg, hogy folyós legyen, ez mikróban 4-5 másodperc.

kaloria 680 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink