Bő, sós vizet forralunk a tésztához. Ha felforrt, beleszórjuk a tésztát és kifőzzük.
Közben kis kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, zsírjára pirítjuk, majd kivesszük belőle a pörcöket.
A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük egy kevés szalonnazsírral, hogy ne álljon össze, amíg elkészítjük a túrós tészta alapját.
A maradék zsíron megpirítjuk a kis kockákra vágott bacont, ropogósra sütjük, majd hozzáadjuk a szintén kockákra vágott csirkemellet. Öt percig pirítjuk együtt.
Ekkor beletesszük a kifőtt tésztát, kissé átpirítjuk, közben borsozzuk. Ekkor mehet hozzá a kétféle túró és a tejföl, jól összeforgatjuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk, és krémes állagúra főzzük. Tányérokra szedjük, és ízlés szerint megszórjuk a félretett pörccel.