Szalonnás csirketekercs
A csirkemelleket elfelezzük, lapjában bevágjuk, kihajtjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre 2-2 szalonnaszeletet fektetünk,
majd felcsavarjuk, és megsózzuk kívülről is. Körülbelül 1 órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy szépen tudjuk majd szeletelni.
A következő művelet az, hogy a hústekercseket kétujjnyi vastagra felvágjuk. Ezután lapjában 4 nyársra húzzuk. Egy akkora serpenyőbe, amibe a nyársak beleférnek, ujjnyi olajat
öntünk, közepesen forróra hevítjük. A nyársakat belefektetjük, és oldalanként 4 percig sütjük.
Mártás
Amíg a pecsenye sül, a mártáshoz az epret megtisztítjuk. Felét összeturmixoljuk, és egy lábasban a tűzre tesszük. Hozzáadjuk a szójamártást, a lecsepegtetett zöldborsot meg a cukrot, megborsozzuk, s ha kell, sózzuk is. Végül a tűzről levéve a maradék, kis kockákra vágott epret is belekeverjük.
A nyársakat lecsepegtetve, forró epermártással körülöntve tálaljuk.