Tészta
A lisztet a vajjal, fél teáskanál sóval és a tojással robotgéppel összedolgozzuk, majd hideg kézzel, gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Töltelék
Sós vízben megpároljuk a kelbimbót. A füstölt szalonnát
felkockázzuk, serpenyőben ropogósra kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk. A tejet elkeverjük a tojásokkal, majd sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát körülbelül 34 cm-es kerek lappá kinyújtjuk, és kivajazott, zsemlemorzsával meghintett 28 cm átmérőjű gyümölcstortaformába tesszük. A lecsöpögtetett kelbimbót ráhalmozzuk, majd a szalonnás hagymát ráterítjük. Meglocsoljuk a tojásos tejjel, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon körülbelül 45 perc alatt készre sütjük. Ropogósra sült baconszeletekkel díszítjük.