Előkészítés: 50 perc. Pihentetés: 1 óra. Sütés: 20 perc.
- Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, a sóval, a vajjal, és legvégül a tojással meg a tejszínnel. Letakarva pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, utána a felaprított hagymát beletesszük, megdinszteljük, kicsit megborsozzuk, majd hűlni hagyjuk.
- A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindkét részt vékonyra kinyújtjuk, az egyikre rákenjük a hagymás keveréket, megszórjuk a reszelt sajttal, befedjük a másik lappal. Jól összenyomkodjuk. Másfél centi széles, tetszés szerinti hosszúságú csíkokra vágjuk.
- A kis tésztadarabokat megtekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Köménymagot is hinthetünk rá. Forró, 190-200 fokos sütőben 15-25 perc alatt pirosra sütjük. – (A TÖLTELÉKHEZ 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 10 dkg reszelt sajt és a bors szükséges; A TETEJÉRE 1 tojás és 10 dkg reszelt sajt.)
- A kockára fölvágott krumplit megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, de a levét félretesszük. A zsíron megpirítjuk a tésztát, lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk pirospaprikával. A krumpli levét ráöntjük, és puhára főzzük benne a tésztát. Ha ez kész, a megfőtt krumplit is hozzáadjuk.
7 csirkemellből készült étel, ha nem tudod mit főzz hétvégén