Forrás: Apetito étterem

Szalonnával és gombával spékelt ponty

Szalonnával és gombával spékelt ponty

Ezt az ételt lehetőség szerint élő pontyból készítsük el. A halat leütöm (vagy leüttetem), megtisztítom, jól megmosom, azután tálban felbontom, hogy a vérét
felfoghassam. Ha ezzel végeztem, a halat megspékelem szalonnával és a megtisztított, szeletekre vágott gombával, besózom, és egy órát állni hagyom. Olívaolajjal kikent nagy tepsiben vagy cserépedényben annyi baconnal, sonkaszelettel, amivel az edény alját ki tudom bélelni, valamint a feldarabolt zöldséggel, vöröshagymával gondosan megágyazok a halnak. Ebbe helyezem bele a pikkelyest, a húslével és a felfogott halvérrel leöntöm, majd lefedve kb. 30 perc alatt puhára párolom. Miután a hal könnyen szétesik, jó, ha vajas fóliába kötjük, melyet a feltálaláskor óvatosan távolítsunk el.

Gombamártás

Míg párolódik a hal, elkészítem a gombamártást. A vajon puhára párolom a darabolt gombát, sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a tejszínt meg a tejet, és sűrűre főzöm. Az elkészült halat hosszú halastálra téve gombamártással
tálalom. Köretnek vajas-petrezselymes burgonyát ajánlok.

kaloria 980 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink