Szamócás női szeszély

Szamócás női szeszély

A vajat 4 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a fél deci langyos tejben feloldott élesztőt, a lisztet, egy csipet sót, és még annyi langyos tejet, hogy puha tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és
kivajazott, kilisztezett tepsire kenjük, körülbelül ujjnyi vastagon. Langyos helyen félórát kelesztjük.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Kivesszük a sütőből, vékonyan megkenjük
eperlekvárral, és kirakjuk félbevágott eperrel. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és rásimítjuk az eperre. Gyenge tűznél 10 percig szárítjuk, amíg a hab teteje rózsaszínű lesz. Kockákra felvágva
melegen tálaljuk.

kaloria 430 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.