Forrás: Pásztor Tünde

Szardellás rakott nyelv

Szardellás rakott nyelv

Megmossuk a nyelveket. Ha van készen, akkor zöldségalaplevet öntünk rájuk. Ha nincs, akkor vizet engedünk rájuk, és melléjük dobjuk a meghámozott,
nagyobb darabokra vágott leveszöldségeket. Babérlevéllel, szegfűborssal és szükség szerint sóval ízesítjük a főzőlevet. Lefedjük a fazekat, puhára főzzük a
nyelveket. Ha készen vannak, kivesszük a léből, és ha már kicsit hűltek, lehúzzuk a bőrüket vagy lekaparjuk a külső rétegüket.
Nagyon apróra vágjuk a lila hagymát, a paprikát, a kapri- és az olajbogyót. Habosra keverjük a kétféle tubusos pasztát, a puha vajat meg a felaprított zöldféléket. A nyelveket ferdén felszeleteljük, a szeleteket vastagon megkenjük ezzel a krémmel, és újra összerakjuk a megkent darabokat. Hidegen kínáljuk, pirítóssal vagy friss kenyérrel.

kaloria 430 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink