Forrás: O. Horváth György

Szárított sonkás spenótsaláta márványsajttal

Szárított sonkás spenótsaláta márványsajttal

Salátát mindenki tud készíteni, csak egy dolog a fontos: a jó minőségű alapanyag. Egy saláta akkor jó, ha friss, méghozzá minden összetevője az. Egy titok akad: közvetlenül az étkezés előtt kell az alapanyagokat összekeverni, és azonnal tálalni!
A mostani, nyári grillezéshez szánt salátám meghatározó
íze a márványsajté, a sonkáé és a cikóriáé. A többi alkatrész adja a tömeget, lazítja az előbbiek markáns ízét. A hozzávalókat össze kell fogni egy kis öntettel, mely jelen esetben a klasszikus mediterrán olaj-borecet keverék volt.
A salátát akkora darabokra tépkedtem, melyet az ember
egy falásra be tud nyomni a szájába, a spenót maradhat
egészben, feltéve, ha tényleg a friss, kicsi levelekből válogattunk. A sonkát 2 centis csíkokra vágtam, majd feltekertem kicsi hengerekké, a sajtot kisebb darabokban morzsoltam a salátába. A paradicsomot felszeleteltem, a cikóriát levelekre téptem szét. Egy tálba halmoztam az összetevőket.
Összekevertem egy teáskanál sót, egy deci olajat fél deci vörösborecettel, majd két-három laza mozdulattal átforgattam az öntettel meglocsolt salátakeveréket. Végül néhány sonka-, sajt-, olívabogyó- és paradicsomdarabot dobáltam dísznek a tetejére, és már ehettük is az előételt.

kaloria 290 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.