Szárnyas rizsfelfújt zelleres öntettel
A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és sóval ízesítve megpároljuk. A húst 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés forró olajon hirtelen elősütjük, megpirítjuk. 10 dkg vajat kikeverünk a tojások sárgájával, sóval meg az apróra vágott bazsalikommal, majd hozzáadjuk az előfőzött rizst, a pirított húskockákat, a zöldborsót és a kicsumázott, apró
kockákra vágott paprikát. A tojásfehérjét habbá verjük, és azt is hozzákeverjük. Egy sütőformát kivajazunk, beleöntjük a rizsmasszát, majd a 160-170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 45 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük az öntetet: a zellert meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a zöldjét is megmossuk, és finomra aprítjuk. A zellerkockákat egy csipet sóval ízesítve megpároljuk a maradék vajon. Megszórjuk a liszttel, kevergetve addig pirítjuk, amíg a liszt egy kis színt kap. Ekkor felöntjük a tejjel, kevergetve besűrítjük, végül hozzáadjuk a friss zeller zöldjét, és ha szükséges, utánasózzuk.