Szárnyassal töltött tök
A tököt meghámozzuk, a két végét levágjuk, azután karalábévájóval vagy kanállal kiszedjük a belsejét. A lila hagymát apróra vágjuk, majd egy evőkanálnyi vajon megdinszteljük. A darált húst sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk az egész tojásokat és fél evőkanálnyi lisztet. A tököt megtöltjük a fűszeres hússal, beletesszük egy tepsibe, és annyi húslevest öntünk alá, hogy félig ellepje. Fóliával betakarva körülbelül 25 percig pároljuk a 200-220 fokos sütőben.
Közben egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a maradék lisztet. Hozzáadjuk a friss kaprot, felengedjük a borral, és beleöntjük a jól kikevert tejfölt is. A mártást összeforraljuk, ha sűrű lenne, a tök párolólevével hígítjuk. A töltött tököt vastagabb karikákra vágjuk, és a mártással együtt tálaljuk.