Szederfelfújt
A szedret megmossuk, meghintjük 5 dkg cukorral, azután hagyjuk egy kicsit állni.
A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, sót, tejfölt és a tojások kemény habját. Végül a lecsepegtetett cukrozott szedret is
beleforgatjuk. A masszát vajjal kikent felfújtformákba öntjük, és a 160-170 fokra előmelegített sütőben körülbelül
20 percig sütjük.
Vaníliasodó
A vaníliasodóhoz a tejet a kettéhasított, kikapargatott vaníliarúddal és a cukorral felforraljuk. A tojássárgáját
és a keményítőt egy kevés tejjel simára keverjük, majd folytonos keverés közben beleöntjük a forrásban lévő tejbe, és besűrítjük.