Tészta
A marcipánt szétmorzsoljuk, összekeverjük a puha vajjal, a porcukorral, a tojással, az aromával meg a sóval. Hozzáadjuk a lisztet, tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva egy órát hűvös helyen pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm-esre nyújtjuk, és 12 darab 12 cm átmérőjű kört szaggatunk belőle. A 10 cm átmérőjű,
kivajazott kosárkaformákat kibéleljük a tésztadarabokkal, belenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. A kosárkákat kibéleljük sütőpapírral, majd szárazbabbal megtöltjük, hogy sütés közben ne emelkedjen meg a tészta. 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük, azután rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Szederszósz
A szederszószhoz a cukrot világosbarnára karamellizáljuk. Felöntjük 1 dl borral, hozzáadjuk a kikapart vaníliát és 60 dkg szedret, majd takaréklángon 10 percig főzzük. A maradék bort a pudingporral simára keverjük, a szederhez öntjük, és besűrítjük vele a szószt. Hagyjuk hűlni, közben habverővel többször megkeverjük.
Krém
A mascarponét összekeverjük a likőrrel, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. A krémet nyomózsákba töltjük, és a kosárkák tetejére nyomjuk. Szederrel díszítjük, és 2-3 evőkanál szederszószt csorgatunk rá. A maradék szószt külön adjuk hozzá.