Forrás: Receptposta

Szedres-pudingos szelet

A SZEDRES TÉSZTA

Először a szedret megmossuk, lecsepegtetjük. A lisztet kimérjük, a sütőporral és a citrom reszelt héjával elkeverjük. A tojások fehérjét csipet sóval, 4-5 kanál cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük alaposan a maradék cukorral, a vajjal. Ezután összevegyítjük a három összetevőt, de most már óvatosan. A cukros-vajas-tojássárgájás krémhez adagoljuk felváltva a lisztet s a kemény habbá vert fehérjéket. Egy kis tejjel lazíthatjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe tesszük a tészta egyik felét – a kakaóport hozzátesszük a másik feléhez, s a sárga színűre kanalazzuk ezt is. A tetejére elrendezzük, belenyomkodjuk kissé a szederszemeket. Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, s így sütjük mintegy 10 percig. Mikor feljött a tészta, a hőmérsékletet levesszük 150 fokra, s tovább sütjük. 30-40 perc alatt kész.

A KRÉM

Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejet felrakjuk a tűzre, és állandó kevergetés mellett hozzárakjuk a pudingport s a cukrokat. Ha összeforrt és besűrűsödött, lekapcsoljuk, s hozzátesszük még melegen a lecsöpögtetett tejfölt. Kihűlés után még egy kis vajat keverünk hozzá, és ízlés szerint esetleg még egy kis (kb. 5 dkg) porcukrot is tehetünk hozzá. Rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére. A tetejére gőz felett megolvasztunk egy fél tábla csokit, és becsíkozzuk vele a sütemény tetejét. Lehűtjük – pár óra múltán már fogyasztható.

kaloria 250 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink