Szedres-túrós kelt rétes

Szedres-túrós kelt rétes

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés – kockacukorral édesített
– langyos tejben, majd összegyúrjuk a liszttel, a maradék
tejjel, a tojással meg egy csipet sóval. A tésztát kidolgozzuk, és letakarva, meleg helyen félórát kelesztjük.
A tésztát kétfelé választjuk. Az egyik felét lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk – ha ügyesek vagyunk, húzhatjuk is, mint a valódi rétestésztát. A felét bekenjük a töltelék felével, megszórjuk a szeder felével, és meghintjük fahéjjal. Ezután a töltelékkel bekent felétől rétessé göngyöljük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A másik tésztával hasonlóképpen járunk el. A réteseket bekenjük felvert tojással, és további félórát kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Töltelék

A túrót a tojásokkal, a pudingporral, a citromhéjjal, a
porcukorral és a rummal simára keverjük. Annyi tejszínt
keverünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk.

kaloria 390 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.