Székelykáposzta sertéskörömmel

Székelykáposzta sertéskörömmel

A körmöket alaposan megtisztítom, ha kell, kicsit megpörkölöm, majd szétszedem. Egy darabban könnyebb is a tisztítása, ha a hentes csapja szét, szilánkos lesz. A hagymát apróra vágom, 2-3 evőkanál olajon üvegesre párolom egy akkora lábasban, amelyben majd a köröm kényelmesen elfér. Ráteszem a pirospaprikát, a feldarabolt körmöt, és annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje. Lassú tűzön főzöm, vigyázva, hogy oda ne égjen. Néha megmozgatom, kavargatom. Kb. 2,5-3 órát szánok a főzésre. Órányi főzés után megsózom, ízesítem a két leveskockával, paprikával, paradicsommal, őrölt borssal (télen 1-2 kanál lecsóval). Közben egy akkora edényben, amelyben elfér minden hozzávaló, a káposztát felteszem főni. Ha szükséges, kiskanál szemes borssal, köménymaggal, babérlevéllel megfűszerezem, és kevés vízzel puhára főzöm. A körmöt teljesen puhára főzöm, hogy könnyedén kicsontozhassam. Utána a káposztával az egészet összekeverem. 10 percig összeforralom, majd tálalom. Friss, ropogós kenyérrel, egy jó kanál tejföllel az igazi.

kaloria 880 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink