Széles metélt tejszínes lencseszósszal
A hagymát és fokhagymát lehéjazom, finomra vágom. A csilipaprikát megmosom, megpucolom, majd finom kockákra aprítom. Az olajat egy serpenyőben felmelegítem, és a hagymát, fokhagymát, csilipaprikát rövid ideig párolom.
A zöldségalaplével felengedem, és 10 percig együtt főzöm. Az édes tejszínt, a megtisztított, megmosott lencsét hozzáadom, és még kb. 15 percig főzöm.
Közben a széles metéltet sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm. Az elkészült szószt sózom, borsozom, citromlével, csipetnyi cukorral ízesítem, hogy az ízek jobban lekerekedjenek, majd legvégén petrezselyem zöldjével megszórom.
Tálaláskor a széles metéltet a tányér közepén felhalmozom, a tetejére öntöm a színes lencsemártást, és petrezselyemlevéllel díszítem.