Forrás: Pásztor Tünde

Szeletelt burgonyával sült parasztpite lila hagymával

ELŐKÉSZÍTÉS: 20 perc – SÜTÉS: 25 perc – A HOZZÁVALÓKAT egy 20 × 30 centis tepsihez kalkuláltuk. – Megmossuk a krumplit, és sós vízben héjastul félig megfőzzük. A tejet csomómentesre keverjük a liszttel, beledolgozzuk az egész tojásokat, sózzuk. Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, az alját kirakjuk a meghámozott, felkarikázott burgonyával úgy, hogy félig fedjék egymást. Enyhén sózzuk, majd ugyanígy folytatjuk, amíg tart a burgonyából. Egyenletesen rálocsoljuk a tésztát. A tetejét bőven meghintjük a félkarikákra vágott lila hagymával és a felszeletelt újhagymával. 170-180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Langyosan nagyobb kockákra vágjuk.

kaloria 180 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink