Szemrevaló szőlődesszert

Szemrevaló szőlődesszert

A szőlőt megmosom, a szemeket lecsipegetem a száráról. Néhány szőlőszemet félreteszek a díszítéshez, a többit félbevágom és kimagozom. A fehér szőlőt a fehérborban, a kék szőlőt a vörösborban megpárolom. Cukorral és vaníliás cukorral édesítem, majd a gyümölcsöket átpasszírozom, hűtőszekrénybe teszem. A zselatint 2 evőkanál meleg vízben feloldom. A tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a zselatint, és felét a fehér-, a másik felét a kékszőlő- krémbe keverem. A krémeket nyomózsákokba kanalazom, majd rétegesen megtöltöm az előre behűtött kelyheket. A desszertet a félretett szőlőszemekkel díszítem.

kaloria 320 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Szemrevaló szőlődesszert

1 dkg zselatin

15 dkg fehér szőlő

15 dkg kék szőlő

0.5 dl fehérbor

0.5 dl vörösbor

2 kiskanál kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 dl tejszín

Ajánlataink