Szezámbundában sült cukkini uborkás salátával és citromos szójajoghurttal

Megmossuk a cukkiniket, és körülbelül 2×5 cm-es hasábokra vágjuk. A csicseriborsót lecsepegtetjük úgy, hogy a konzerv levét egy kisebb tálba gyűjtjük. Ehhez a léhez hozzáadunk egy csipet sót, és összekeverjük.

A szezámmagot egy késes robotgépben durvára aprítjuk, majd elkeverjük a kukoricaliszttel, negyed teáskanál sóval, és egy tálba öntjük.

A cukkinihasábokat először megmártjuk a csicseriborsó levében, majd megforgatjuk a szezámmagos lisztkeverékben. Sütőpapírral bélelt, olívaolajjal kikent tepsire fektetjük egy rétegben. Megspricceljük olívaolajjal. 200 °C-ra felmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Félidőben kivesszük a tepsit, és megfordítjuk a szeleteket, hogy miden oldaluk egyformán piruljon.

A salátához felszeleteljük az uborkát, hozzáadjuk a csicseriborsót és a rukkolát meg a friss salátát. Alaposan összeforgatjuk. A szójajoghurtot elkeverjük a citromlével, egy evőkanál olívaolajjal, és ízlés szerinti mennyiségű sóval.

Külön edényben tálaljuk a bundázott sült cukkinit, az összeforgatott salátát és a citromos öntetet. Mindenki a saját tányérján összeállíthatja a fogást.

Gombafasírozott petrezselymes hajdinával

kaloria 520 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.