Szezámmagos tésztasaláta pirosra sült jércefalatokkal
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és kihűtjük. A szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. A sárgarépát és a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, gyengén megsózzuk, majd meglocsoljuk a citromlével meg egy kevés balzsamecettel. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk benne a vékony csíkokra szeletelt jércemellet. Amikor a hús majdnem elkészült, megsózzuk, és fűszersóval ízesítjük. (Azért nem sózzuk be korábban, mert a gyenge jércehús könnyen kidobja a levét, az értékes húsnedveket.) A kifőtt tésztát könnyedén összekeverjük a zöldségekkel meg a pirított szezámmaggal, salátástálba szedjük, és a forró jércemellcsíkokkal megkoronázva tálaljuk.