Szezámos csirkecsíkok birsalmás hagymalekvárral
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, kevés forró olajban hirtelen megpirítjuk. Amikor majdnem kész, rászórjuk a
szezámmagot, és azzal is összepirítjuk egy kicsit. Megsózzuk, durva borsot őrölünk rá.
Végül a pirított csirkecsíkokat összeforgatjuk a birsalmás
hagymalekvárral. Sokmagos burgonyakrokettel tálaljuk.
Birsalmás hagymalekvár
A mézet a vajon kevergetve felforrósítjuk, karamellizáljuk. Rádobjuk a cikkekre vágott birsalmát, és puhára pároljuk. Amikor kész, hozzáadjuk a cikkekre vágott vöröshagymát. Kevés gyömbért reszelünk rá, megsózzuk, ízlés szerint fahéjjal és szegfűszeggel
fűszerezzük, majd az egészet összeforraljuk.
Sokmagvas burgonyakrokett
A sokmagos burgonyakroketthez 50 dkg burgonyát héjában megfőzünk, áttörjük. Egy csipetnyi sóval, szerecsendióval és 1-2 evőkanál olvasztott vajjal kikeverjük. Hozzáadunk egy egész tojást, meg annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Egy maréknyi magkeveréket (napraforgó, tökmag, szezámmag, fenyőmag stb.) serpenyőben szárazon megpirítunk, majd a masszához keverjük. Rudakat formázunk belőle, végül bő, forró olajban kisütjük.