Forrás: Vendégváró

Szibériai krémes

A Szibériai krémes elkészítése

A BARNA TÉSZTA

  1. A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben legalább félórát pihentetjük, hogy reszelhető legyen. – Miután előkészítjük a fehértészta lapokat, ráreszeljük a barna tésztát.

A FEHÉR TÉSZTA

  1. A barna tészta előkészítése után a fehér tésztát is összegyúrjuk, majd háromfelé osztjuk, és három, tepsi méretű lapot nyújtunk belőle.

A TÉSZTALAPOK TETEJÉRE

  1. Miután előkészítettük a fehértészta-lapokat, mindegyiket megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk vágott dióval, majd ráreszeljük a barna tésztát. A 190-200 fokos sütőben 10-15 perc alatt egyenként megsütjük.

A KRÉMHEZ

  1. A tejből a liszttel és a vaníliás cukorral pudingalapot főzünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a vajat meg a porcukrot, és kikeverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd megszórjuk porcukorral. Hűtőbe tesszük, hogy másnapra megpuhuljon.

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 50 perc – PIHENTETÉS: 30 perc – SÜTÉS: 15 perc/lap.

Mogyorókrémes kalács

Krémes szilvás kocka

kaloria 450 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vendégváró

Ajánlataink