Szilvafánk rumos mártással

Fánk

A tojásokat fölverjük, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a sört. A tésztát enyhén megsózzuk, és simára keverjük.
A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk, egyenként lisztbe forgatjuk. A lisztes szilvákat ezután a sörtésztába mártjuk,
és felforrósított, bő olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Mártás

A mártáshoz a tojássárgájákat a cukorral és a rummal gőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A szilvafánkokat forrón, a rummártással tálaljuk.1

kaloria 210 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.