Szilvakotyogós lapótya (Erdélyi parasztrétes)

Szilvakotyogós lapótya (Erdélyi parasztrétes)

Az élesztőt a cukorral folyósra kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a puha vajat, a vaníliás cukrot, a sót meg a langyos tejet, és az egészet jól összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen megkelesztjük. Amikor jól megkelt, újra megdagasztjuk, azután a duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán rúddá sodorjuk, és késsel vastag szeleteket vágunk belőle. Ezeket nyújtófával
vagy kézzel palacsinta méretűre, kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és egy picit több olajban, mint a palacsintát szoktuk, kisütjük. (Az olaj közepesen forró legyen.) Szilva- vagy csipkebogyólekvárral, esetleg túrótöltelékkel tálaljuk.

kaloria 260 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.