Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a sóval. A vajat megolvasztjuk. Az élesztőt egy pohárba morzsoljuk, adunk hozzá egy bő teáskanálnyi cukrot, folyósra keverjük, és hagyjuk állni. Ha felhabzott, hozzáadjuk a liszthez. Rászórjuk a maradék cukrot, ráütjük az egész tojást. Odakészítjük a meglangyosított tejet a kezünkhöz, a felét hozzáöntjük a tésztához, és elkezdjük dagasztani. Annyi tejet adunk még hozzá, hogy közepesen szoros legyen a tészta. Szépen kidolgozzuk, majd beledagasztjuk a langyos olvasztott vajat is.
A kész tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a darált diót az őrölt fahéjjal együtt. Mind a két tésztából egy-egy cipót formázunk. Letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni. Utána mindegyiket négy-négy részre osztjuk. A negyedekből ovális lapokat nyújtunk. Két hosszúkás formát kibélelünk sütőpapírral.
Lefektetünk egy diós lapot, megkenjük szilvalekvárral. Rárakunk egy sárga tésztát, azt is megkenjük, aztán megint egy diós lap, lekvár, és a tetejére egy sárga. A két végét éles késsel levágjuk (annyit vágunk, hogy pont beleférjen majd a formába). Felcsavarjuk, és belehelyezzük az előkészített sütőformába. Ugyanezt megcsináljuk a maradék négy tésztalappal is. A levágott széleket sem kell kidobni, kis briósokat csavarunk belőlük. Ismét hagyjuk kelni a tésztákat. Végül lekenjük felvert tojással, és 180 fokos sütőben körülbelül 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, akkor a tetejét letakarjuk, és csökkentjük egy kicsit a hőmérsékletet. Ha kihűlt, vastag szeletekre vágjuk.