Szilvás-diós pite fahéjas habbal

Egy keverőtálba ütjük a két tojást. Fakanállal kikeverjük az olajjal és a tejjel.

Egy másik tálban összekeverjük a darált diót a liszttel, a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd összedolgozzuk a két tál tartalmát.

Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát (elég híg lesz, de nem baj). Úgy választjuk meg a tepsit, hogy 1,5-2 cm magas legyen a tészta. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.

Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk a porcukorral és az őrölt fahéjjal. Kivesszük a még nem teljesen kész süteményt, megkenjük vastagon a lekvárral, és rásimítjuk a fahéjas habot. Visszatoljuk a sütőbe, és még körülbelül tíz percig sütjük, míg a hab meg nem sült a tetején.

Mandulás sült alma

kaloria 320 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.