Mandulás sült alma

Megmossuk az almákat, szárazra töröljük.

Először vízszintesen levágjuk a kalapjukat, félretesszük. Az almák magházát kiszedjük.

A mandulát durvára vágjuk, összekeverjük egy-két evőkanál barna cukorral, a zabpehellyel, a lekvárral és a fahéjjal.

Kivajazunk egy kis sütőtálat. Beleállítjuk az almákat. Az üregükbe töltjük a mandulás keveréket.

A maradék vajat négyfelé osztjuk, és minden almára teszünk egy darababot, végül a helyükre illesztjük a kalapkákat.

Az almák alá öntünk egy kis vizet. 180 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg szépen meg nem pirulnak. Langyosan a legfinomabb. Tejszínhabbal és karamellszósszal még finomabb.

Almás-diós kiflifelfújt

kaloria 270 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.