Meglangyosítjuk a tejet. Fél decit kiveszünk belőle. Hozzákeverünk egy kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
A robotgép táljába szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a sót. Egy másik tálban összekeverjük a túrót a tojással, a maradék kristálycukorral és a vaníliás cukorral, a kefirrel, az olajjal és a citrom lereszelt héjával. A keveréket hozzáadjuk a liszthez. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, elkezdjük dagasztani. Közben a maradék langyos tejből annyit adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg a tészta szépen összeáll, és elválik az edény falától. A tésztát áttesszük egy kilisztezett tálba, letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni.
A befőttet leszűrjük, a fagyaszott szilvát hagyjuk felengedni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, tepsinagyságúra nyújtjuk vagy lapogatjuk, belefektetjük egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe. A fél szilvák mélyedését meghintjük egy-egy csipet fahéjas porcukorral, és úgy tesszük a nyers tésztára, hogy a mélyedésük lefelé nézzen. 180 fokos sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kész, a forró tepsiben hagyjuk hűlni úgy, hogy letakarjuk egy konyharuhával (így átpuhulnak a szélei). Végül kockákra vágva tálaljuk.