Szilvás gombóc Ákos-módra
A mandulát, a barna cukrot és a lisztet összekeverjük,
megdaráljuk. Beledolgozzuk a vajat, majd fagyasztóban
dermesztjük. Utána nagy lyukú reszelőn sütopapírral bélelt tepsire reszeljük, 150 fokos sütőben pár perc alatt
megsütjük. Ha kihűlt, morzsalékosra törjük. A burgonyát 150 fokos sütőben körülbelül 50 perc alatt héjastul megsütjük.
Meghámozzuk, burgonyanyomón átnyomjuk vagy lereszeljük. Ha kihűlt, összegyúrjuk a tojássárgájával,
az 5 dkg cukorral, a rétesliszttel, a keményítővel és a 2
dkg vajjal. Adunk hozzá egy csipet sót is. Ujjbegynyi nudlikat készítünk belőle, forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, kevés vajjal összeforgatjuk. A vörösbort felforraljuk egy darabka fahéjjal és egy csillagánizszsal. Felére beforraljuk, majd átszűrjük. Végül hozzáadjuk a magozott, cikkekre vágott szilvát és a két evőkanál cukrot. Addig főzzük, míg a szilva meg nem puhul. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, teszünk még hozzá cukrot. A vajas túrónudlikat gazdagon meghintjük a mandulás morzsával, és mellé kínáljuk a vörösboros szilvamártást.