Szilvás túrókocka
A tojások fehérjéjét 2 evőkanál hideg vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verem, beleszórom a vaníliás
cukrot, és hozzákeverem a tojások sárgáját is. Rászitálom az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet, majd habverővel lazán elkeverem. A piskótamasszát sütőpapírral kibélelt, kb. 32 x 38 cm-es
tepsibe simítom. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10-12 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni.
Közben a szilvát félbevágom, kimagozom és felkockázom. A szilvadarabokat meglocsolom a pálinkával, és elkeverem 2 dkg cukorral. A zselatint
kevés meleg vízben feloldom. A citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom. A túrót a maradék cukorral, a citromhéjjal és citromlével ízesítem, és elkeverem benne a feloldott zselatint. Hozzáadom a szilvát, és hűvös helyre állítom. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan a túrókrémhez keverem. A piskótalapot félbevágom, az egyik felét tálra fektetem. A krémet egyenletes rétegben a piskótára simítom, és befedem a másik piskótalappal. A süteményt 5 órára hűtőszekrénybe állítom, majd kockákra vágom. A tetejét meghintem fahéjjal és porcukorral.