Ennek a desszertnek több nagy előnye van. Elsősorban az, hogy jóval korábban elkészíthető, ugyanis csak
hűtőszekrény kérdése, meddig áll el. Másodsorban a forró szilveszteri hangulatot nem árt időnként lehűteni valamivel – s ez erre kiválóan alkalmas. S mindezek mellett nem hallgathatom el azt a tényt sem, hogy finom!
- Különválasztom a tojások sárgáját és fehérjét, majd fél liter tejszínnel elkeverem a tojássárgájákat meg a
cukrot. Sűrű krémmé főzöm, belefőzöm a vaníliarudat is, majd hagyom kihűlni. Ezután kb. két órára jégre teszem. A mélyhűtőből kivéve hozzákeverem az egyliternyi, kemény habbá vert tejszínt, a rumot, a vanílialikőrt és az apró kockára vágott ananászt. Talpas poharakba vagy kelyhekbe töltöm, minden pohár tetejére egy kanál vaníliás tejszínhabot teszek – vagy habzsákból csillagcsövön keresztül a tetejére nyomom –, erre egy szem cukrozott meggyet helyezek, és újból jégre állítom. Ha jól lehűlt, tálalom.