Színes vaníliás torta

Kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgájákat kihabosítjuk a kristálycukorral. A fehér csokoládét apróra vágjuk, és mikrohullámú sütőben vagy gőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, összedolgozzuk a cukros tojássárgájákkal. A tojásfehérjéket habbá verjük. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. A tojáshabot és a lisztet felváltva adagoljuk a fehér csokoládés alaphoz, óvatosan egyneművé forgatjuk. A kész tésztát öt egyenlő részre osztjuk, majd kettőt-kettőt összeköltöztetünk egy-egy tálban. Az egyötödnyi kicsi rész fehér marad. Az egyik kétötödös részt citromsárgára, a másikat narancssárgára színezzük.

Három tortakarika aljába sütőpapírt szabunk, belesimítjuk a tésztákat. 160 fokos sütőbe toljuk, és 20-35 perc alatt megsütjük (a vékony fehér hamar meg fog sülni). Rácsra téve kihűtjük, majd kiborítjuk a formákból. A két színeset két-két lapba vágjuk, így lesz összesen öt tortalapunk.

Amíg sülnek a tészták, elkészítjük a krémet. A tejet felmelegítjük a cukor felével és a vaníliaőrleménnyel. Egy kis tálban kézi habverővel felverjük a tojássárgáját a maradék cukorral. Hőkiegyenlítéssel összekeverjük a forró tejjel, és addig melegítjük, míg a keverék hőfoka el nem éri a 83-85 fokot. Finom lyukú szűrőn átszűrjük, és átlátszó fóliával letakarva teljesen kihűtjük.

A hideg krémből 100 g-ot félreteszünk. A többit kihabosítjuk a puha vajjal és a vaníliaőrleménnyel. Öt részre osztjuk.

Összeállítás: a tortalapokat megkenjük a félretett 100 g angolkrémmel, hogy szaftosabbak legyenek. Egy narancsszínű piskótalapot megkenünk a vajas krém ötödével, erre jön egy citromsárga piskóta, ismét krém. Fehér piskóta, krém, citromsárga piskóta, krém, narancssárga piskóta. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőszekrényben pihenni.

Másnap bevonjuk a maradék krémmel, majd színes cukrokkal, fehér csokoládéval, bonbonokkal díszítjük.

Sacher-torta

 

kaloria - CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink