Színes lasagnetorta karottasapkában
Először a besamelmártást készítjük el.
Egy kivajazott tortaformát kibélelünk tésztalapokkal. Egy sorban belehelyezzük a szeletekre vágott kaliforniai
paprikát és megsózzuk. A zöldfűszereket apróra vágjuk,
összekeverjük, megszórjuk velük a paprikaréteget.
Meglocsoljuk a mártás harmadával, majd ismét egy sor
tészta következik.
A friss parajt egy kevés vajon megfuttatjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. (A fagyasztott leveles parajt felengedjük, és egy kevés vajon a zúzott fokhagymával összeforraljuk.) A parajkrémet a tésztára kenjük, és meglocsoljuk a besamel felével. Megint tészta következik, erre jön a maradék mártás, végül a torta tetejét bőven megszórjuk reszelt sárgarépával. Megsózzuk, és 140 fokos
sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Langyosan vagy
hidegen szeleteljük.
Besamelmártás
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a forró tejjel, és folyamatosan kevergetve a kívánt sűrűségűre főzzük. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, végül belekeverjük a reszelt sajtot.