Színes paprikákban sült csicseriborsós mozzarellagolyók
A beáztatott csicseriborsót bő, sós vízben megfőzzük, azután leszűrjük és lehűtjük. A zöldfűszereket finomra
vágjuk, majd az olívaolajjal együtt keverőtálba
tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a mozzarellagolyókat meg a csicseriborsót, majd egy órát hagyjuk érni.
A paprikák tetejét levágjuk, a csumájukat kivágjuk. Betöltjük a mozzarellás tölteléket, majd a paprikákat
sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és a 200-220 fokos sütőben 5 percig sütjük. Melléjük tesszük a levágott
„kalapokat” is, hogy azok se maradjanak nyersen. Amikor a sajt megolvad, és egy picit megpirul, már el is készült az ételünk. Magos rozskenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.