Színes szendvicstorta
A túrót kikeverjük a tejföllel meg a finomra vágott vöröshagymával. Sóval, pirospaprikával és őrölt köménnyel ízesítjük.
A kaprot az olajjal és egy kiskanálnyi sóval turmixgépben pépesre keverjük, azután összekeverjük a sajtkrémmel. A rozskenyeret egyforma szeletekre vágjuk, azután a szeletek egy részével kibélelünk egy kisebb tortaformát. Megkenjük a körözött felével, majd betakarjuk egy újabb kenyérréteggel, amire a natúr vajkrém fele kerül. Erre tesszük a téliszalámi-szeleteket.
Ezután ismét kenyér következik, amit a kapros sajtkrémmel kenünk meg. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. A szendvicstortát jól lenyomkodjuk, tömörítjük, azután tálalásig a hűtőbe
tesszük. Friss zöldségekkel – paradicsommal, paprikával, lila hagymával – kínáljuk.