Előkészítjük a feltéteket. A megtisztított, feldarabolt gombát kis olívaolajon, fokhagymaporral megpirítjuk, sózzuk-borsozzuk. A megtisztított parajt fokhagymás olajon megfuttatjuk, majd sózzuk. Egy enyhén lisztezett sütőpapíron jó nagy kört nyújtunk a megkelt tésztából. Áthúzzuk papírostul egy tepsire. Megkenjük a kihűlt pizzaszósszal. Pizzavágóval hat cikket kijelölünk, de csak vonalakat húzunk, nem vágjuk át a tésztát. Az egyes cikkekre különböző feltétek jönnek majd.
Gombás-rozmaringos cikk: ráterítjük a kihűlt sült gombát, ráfektetjük a rozmaringágat.
Parajos-kukoricás cikk: rákanalazzuk a kihűlt fokhagymás spenótot, rászórjuk a leszűrt kukoricát.
Sonkás-paradicsomos cikk: kirakjuk összegyűrt sonkaszeletekkel, karikázunk rá paradicsomot.
Csípős sült húsos cikk: rászórjuk a cafatokra tépkedett sült húst meg a felkarikázott csípős paprikát
Kolbászos lila hagymás cikk: vékonyra karikázzuk a kolbászt, kirakjuk vele a cikk tetejét, majd megszórjuk gazdagon a felszeletelt lila hagymával.
Füstölt sajtos cikk: kis kockára vágjuk a füstölt sajtot, rászórjuk a tésztaalapra, a tetejére jön a feldarabolt színes koktélparadicsom.
Két evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk az összerakott pizzát. A mozzarellát cafatokra tépkedjük, és egyenletesen elosztjuk a pizza tetején. 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a tetején a sajt el nem kezd pirulni. Ha kész, szórhatunk rá egy kevés rukkolát is.