Szójapörkölt pestóval és bulgurral
A szójakockát és a granulátumot egy éjszakára beáztatom
köménnyel, szerecsendióval és borssal ízesített vízbe.
A hagymát felaprítom, és kendermagolajon üvegesre
pirítom. A hagymás, fokhagymás, pirospaprikás pörköltalapba beleteszem a szójakockákat és a granulátumot. Kevés fűszeres vízzel felengedve 15 percig főzöm. Paradicsomos pestóval ízesítem, és kendermagliszttel sűrítem. A végén egy marék dióval vagy más olajos maggal gazdagítom.
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben felteszem főni.
Mikor megpuhult – nagyjából 15 perc múlva –, leszűröm.
Kendermagolajon néhány perc alatt curryvel és apróra
vágott petrezselyem zöldjével fűszerezve megpirítom a
zöldségeket, de csak annyira, hogy még ropogósak maradjanak. A zöldhagymát feldarabolom és a zöldséggel
együtt a főtt bulgurhoz keverem. Két evőkanál kendermagolajjal meglocsolom.