Először a zöldségeket készítjük elő a padlizsánraguhoz. A padlizsánt meghámozzuk, csíkokra vágjuk. A vörös- és a lila hagymát is hámozzuk, majd cikkekre metéljük. A sárgarépát és a paprikákat csíkozzuk, a gyömbért nagyon apró kockákra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben a három evőkanál olajon felhabosítjuk a mézet. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, az áttört fokhagymát, és egy-két percig sütjük. Rátesszük az előkészített zöldségeket és a leszűrt, átmosott bambuszrügyet meg babcsírát, jól átpirítjuk.
Ráöntjük a halszószt, a szójaszószt, a szezámmagolajat, ismét pár percig sütjük együtt. Végül ráöntjük az alaplevet, és összeforraljuk. A keményítőt kis hideg vízben csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele az ételt. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
Két evőkanál olajon átforrósítjuk a rizst. Ráöntjük a forrásban lévő alaplevet. Sózzuk, és fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a rizs az összes folyadékot fel nem szívja.
Egy mély serpenyőben a maradék olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott répát, a borsót és a zöldbabot. Rászedjük a rizst, hozzákeverjük a felvert tojásokat. Közepes lángon addig pirítjuk, míg morzsalékos nem lesz a tojás. Rizsecettel és szezámmagolajjal ízesítjük.