Paradicsomraguban sült, hússal töltött padlizsánszeletek

Megmossuk a padlizsánt, majd hosszában centi vastagon felszeleteljük. Száraz serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát.

A darált húst aprítógépbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, és több nyomással krémesítjük. Összevágjuk a petrezselyem zöldjét és a fokhagymát, összekeverjük. A padlizsánszeleteket kiterítjük, megkenjük a húskrémmel, megszórjuk a fokhagymás petrezselyemmel, feltekerjük. Szép sorban beleállítjuk a kizsírozott tepsibe.

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat. Felaprítjuk, és kis sóval, borssal, cukorral felfőzzük. Ezt kanalazzuk a padlizsántekercsek köré. Megszórjuk a maradék fokhagymás petrezselyemmel, és 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Pirítóst adunk mellé.

Padlizsános tészta

 

kaloria 380 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

2 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.