Forrás: Pásztor Tünde

Szőlőleveles töltike

Szőlőleveles töltike

A rizst egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd sóval
ízesített, másfélszeres mennyiségű vízben megpároljuk.
A szőlőleveleket egy pillanatra forrásban levő vízbe mártjuk, hogy könnyebb legyen velük dolgozni. A párolt rizshez hozzáadjuk a darált húst, az apró kockákra vágott tarját és újhagymaszárat, az ugyancsak kis kockákra aprított gombát, kápia paprikát, az áttört fokhagymát meg
az egész tojásokat, s az egészet alaposan összekeverjük.
A szőlőleveleket kiterítjük, mindegyikre teszünk egy fél
szelet sonkát, majd ráhalmozunk egy kupacot a töltelékből.
A töltött káposztához hasonló módon becsomagoljuk,
azután egy tepsiben egymás mellé rakjuk a töltikéket.
Felöntjük a zöldségalaplével meg a fehérborral, azután a
sütőben megpároljuk. Ha elkészült, kevés vízzel elkeverjük
a lisztet, és beforraljuk, besűrítjük vele a mártást.

kaloria 460 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink