- Összetörjük a kekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal és a többi hozzávalóval. Egyenletesen beletömködjük egy 22 cm-es forma aljába úgy, hogy ne legyen pereme. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Elektromos habverővel nagyon krémesre, habosra verjük a jól lehűtött krémsajtot. Lassú fokozatra váltunk, és több részletben hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrushéjat, a keményítőt, majd a tojásokat egyesével. Leszemezzük a szőlőt, és fakanállal eloszlatjuk az édes krémben.
- Lekenjük a tortaforma oldalát olvasztott vajjal. Betöltjük a krémsajtos masszát. (Egyenesre rázzuk vagy vizes késsel elsimítjuk). 200 fokra előmelegített sütőben sütjük. Akkor jó, ha a közepe még kicsit remegős, nem szabad túlsütni. Lehetőleg a meleg, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
MEGJELENT A VIDÉK ÍZE LEGFRISSEBB LAPSZÁMA
A recept a Vidék íze szeptemberi számában jelent meg. Bővebben a tartalomról itt olvashat.