Forrás: Csonka Ilona

Szőlős tiroli rétes borhabbal

  1. Sűrű pudingot főzünk a két csomag vaníliás pudingporból, a hat deci tejből és a négy evőkanál cukorból. A vaníliás cukorral ízesítjük. Hagyjuk hűlni. A kész tésztát vékonyra kinyújtjuk. A közepére egy csíkban rákenjük a hideg vaníliás pudingot, sűrűn kirakjuk leszemezett, megmosott és leszárított szőlővel. Óvatosan feltekerjük a tésztát. Átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A maradék tésztából kis díszeket sodrunk, és a rétesrúd tetejére rakjuk. Végül lekenjük felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd tíz perc múlva csökkentjük 180 fokra a hőmérsékletet, és addig sütjük, míg piros lesz a teteje.
  2. A borhabhoz felforraljuk a bort. Összekeverjük a tojások sárgáját a vaníliás cukorral, a porcukorral és a keményítővel, majd gőz felett kevergetve besűrítjük a forró borral. Habot verünk a tojások fehérjéből, és hozzáforgatjuk a tűzforró tojásos krémhez. Külön edényben kínáljuk a vastag szeletekre vágott rétes mellé.

Tiroli rétes

Ostoros rétes

kaloria 220 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink