Ostoros rétes

Ostoros rétes

A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl lágy, adjunk hozzá lisztet. Félóráig pihentetjük, kelesztjük.
Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval. A tésztát dagasztáskor 6 részre osztjuk. Pihentetés után egyesével kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, majd feltekerjük. Hármat-hármat összefonunk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe terítve a réteseket további félórát pihentetjük. A tetejüket sütés előtt tojássárgájával megkenjük, apróra vágott dióval meghintjük. Közepes hőfokú sütőben megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.

kaloria 280 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.