Piskóta
Elektromos habverővel habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral: maximális fokozaton legalább öt percig verjük, míg szépen ki nem fehéredik. Ekkor lyukas fakanállal több részletben belekeverjük a lisztet meg a reszelt citromhéjat. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk, és pár perc alatt megsütjük. Még forrón, a papírral együtt többször feltekerjük, majd feltekerve hagyjuk kihűlni.
Krém
A krémhez összekeverjük a szőlőlevet, a bort, a cukrot meg a citrom reszelt héját. Nagy részét feltesszük egy lábasban főni, egy kevésben pedig csomómentesen elkeverjük a keményítőt. Ha felforrt a lé, besűrítjük a keményítővel (mintha pudingot főznénk). A még meleg krémbe keverjük a beáztatott, kinyomkodott, kevés forró vízben feloldott zselatint. Kihűtjük. Ha kezd meghúzni, akkor hozzákeverjük a habbá vert tejszínt. A piskótáról lehúzzuk a papírt, rákenjük a krém két harmadát, kirakjuk 20 dkg félbevágott, kimagozott szőlőszemekkel, felcsavarjuk. A maradékkal kívülről bevonjuk. Hideg helyen pihentetjük. Szőlőszemekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjük.